Rënia e blegtorisë vë në vështirësi prodhuesit tradicionalë në Shqipëri

Rënia e blegtorisë vë në vështirësi prodhuesit tradicionalë në Shqipëri

Rënia e numrit të krerëve në blegtori po vë në vështirësi disa qindra prodhues të vegjël tradicionalë të nënprodukteve të qumështit në Shqipëri. Prodhuesit thonë se po bëjnë përpjekje të përballojnë rritjen e kostove dhe të ruajnë mjeshtëritë e vjetra të përpunimit të qumështit. Largimi i të rinjve nga shumë zona rurale përbën sipas tyre … Read more

Parashikimi i motit, temperatura deri 38 gradë C

Parashikimi i motit

Kthjellimet pritet të jenë mbizotëruese në të gjithë vendin deri në orët e mesditës në vendin tonë. Por zonat e thella malore do të ketë herë pas kalime të të lehta të vranësirave. Ndërsa pas mesditë vranësirat në zonat malore do të bëhen më të dukshme, ku në zonat verilindore vranësirat do të pësojnë zhvillime … Read more

30 të shoqëruar në Portin e Durrësit/ Mungonin disa arka në kontejnerin e bananeve, dyshime për drogë

30 persona janë shoqëruar nga policia në Portin e Durrësit, punonjës të sigurisë dhe terminalit. Sipas gazetares së Top Channel, Dorjana Bezat, shkaku i shoqërimeve në masë është konstatimi i hapjes së një kontejneri bananesh, prej të cilit mungojnë disa arka. Hapja e kontenierit është bërë para se të kalonte në filtrin e policisë dhe … Read more

Sulm kriminal kibernetik/ Mbyllen përkohësisht shërbimet publike online dhe faqet qeveritare në vend

Sulm kriminal kibernetik/ Mbyllen përkohësisht shërbimet publike online dhe faqet qeveritare në vend

Shërbimet publike online dhe faqet qeveritare në vend janë mbyllur përkohësisht pas një sulmi kibernetik nga jashtë vendit. Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit informon se  sulmi  kriminal kibernetik është i sinkronizuar e i sofistikuar dhe për t’u bërë ballë  këtyre goditjeve të paprecedenta dhe të rrezikshme, janë të detyruar të mbyllim sistemet. Sipas njoftimit, … Read more

Cilët janë 20 të arrestuarit në Portin e Durrësit/ Mungonin disa arka në kontejnerin e bananeve, dyshime për drogë

Cilët janë 20 të arrestuarit në Portin e Durrësit/ Mungonin disa arka në kontejnerin e bananeve

20 persona janë arrestuar në Portin e Durrësit, pasi një kontejner i ngarkuar me banane është konstatuar i hapur. Sipas informacioneve, 16 nga 20 te arrestuarit janë punonjës të forcës së sigurisë portuale. Hapja e kontejnerit është bërë para se të kalonte në filtrin e policisë dhe skanerit. Pasi është hapur ky kontejner, është vënë … Read more

Detaje nga arrestimet në Portin e Durrësit/ Mungonin 49 arka në kontejner, çfarë deklaruan punonjësit

Detaje nga arrestimet në Portin e Durrësit/ Mungonin 49 arka në kontejner

49 arka mungonin në kontejnerin me banane në Portin e Durrësit. Kontejneri ka qenë i mbivendosur mbi një tjetër kontenier kur është konstatuar i hapur. Punonjësit e sigurisë kanë mohuar përfshirjen në këtë rast. Ata pretendojnë se kontejneri ka ardhur i hapur pasi është e pamundur qe te hapej dhe shkarkohej pa u vënë re … Read more